fredag 19 december 2014

#stackarssystembolaget

Hackers har slagit till mot Systembolaget.
På Internet läser jag redan folk som skämtar om att Systembolagets julfest spårat ur. Jag tycker det är "to soon". Jag högaktar Systembolaget och tycker det är synd att deras namn ska dras i smutsen på detta sätt. Vin och spritmonopolet vi har i Sverige kan vi vara stolta över. Klart det hade varit skönt att kunna gå och köpa starköl i affären som i Finland, men för folkhälsans skull och för att vi super så jävligt, är det skönt att vi inte får och kan dricka hur mycket vi vill. 
Ett problem för  Systembolaget är det som många myndigheter kan drabbas av: Dom har helt enkelt inte bemanning dygnet runt på dom sociala medierna som kan ta bort inlägg eller kan hantera den här typen av attacker. Nu till den stora frågan runt kvällens hack mot dom:

Vad är den här typen av hackers ute efter egentligen? Ser ett samband i att de lägger upp knasiga sexistiska inlägg bara för att dom kan, men hade det inte känts vettigare att typ hacka någon bank så dom blir rika eller någon häftig myndighet..? #stackarssystembolaget




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar